Rodrigo Izolag

Over kunstenaar Rodrigo Izolag

Rodrigo Izolag 22433709

Rodrigo Izolag schildert aangrijpende situaties waar hij mee provoceert en vertedert. Izolag is een stemmingmaker; soms met werk waarin het straatleven door de kunstenaar krachtig en treffend wordt verbeeld, dan weer controversieel door werken met een kritische noot aan het adres van de overheid of machthebbers.

Straatkunstenaars

Nadat Izolag de Braziliaanse Escola de Bellas Artes verliet, door het gebrek aan begrip van de oudere generatie leraren voor zijn visie, heeft hij een lange tijd deel uit gemaakt van een groep bekende Braziliaanse straatkunstenaars. Al rondreizend door Brazilië vervaardigen zij hun imposante UrbanArt-werken in graffitistijl. Op de meest uiteenlopende plekken weten zij het...

Verder»

Rodrigo Izolag schildert aangrijpende situaties waar hij mee provoceert en vertedert. Izolag is een stemmingmaker; soms met werk waarin het straatleven door de kunstenaar krachtig en treffend wordt verbeeld, dan weer controversieel door werken met een kritische noot aan het adres van de overheid of machthebbers.

Straatkunstenaars

Nadat Izolag de Braziliaanse Escola de Bellas Artes verliet, door het gebrek aan begrip van de oudere generatie leraren voor zijn visie, heeft hij een lange tijd deel uit gemaakt van een groep bekende Braziliaanse straatkunstenaars. Al rondreizend door Brazilië vervaardigen zij hun imposante UrbanArt-werken in graffitistijl. Op de meest uiteenlopende plekken weten zij het dagelijks passerende publiek te verrassen; parken, overheidsgebouwen, bruggen en ruïnes.

Reizen als techniek

Izolag werkt met een bijzondere techniek waarin het reizen en fotograferen van speciale situaties de eerste stap is. Hij vangt de mooiste momenten die hij verwerkt in zijn kunstwerken; spelende kinderen, karakteristieke oude mensen of maatschappij kritische onderwerpen. Hij schildert deze voorstellingen op doek en beplakt deze vervolgens met kranten, brieven en alles wat hij maar nodig vindt om het doek body te geven.

Na diverse solo- en groepsexposities in eigen land, volgde snel de weg naar de Europese kunstmarkt. Inmiddels werkt Izolag samen met diverse gerenommeerde galerieën in Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Met zijn virtuositeit, vaart en enorme gevoel voor compositie weet Rodrigo Izolag de aanschouwer recht in het hart te raken!

Meest recente werken van Rodrigo Izolag

U kunt ook werken van Rodrigo Izolag huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Rodrigo Izolag Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Rodrigo Izolag en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Noordeinde Nocturne 2017

Op zaterdag 11 maart zal voor de 11e keer Het Noordeinde Nocturne evenement plaatsvinden. Dit groots opgezette evenement is een romantische en culturele avond gevuld met prachtige muziek, fashion, culinair genieten en kunst.  Het evenement begint dit jaar... verder »

Nieuwjaarsborrel

De Galerie Den Haag is vernieuwd! U bent van harte welkom om deze in het echt te bewonderen tijdens onze nieuwjaarsborrel op zondag 8 januari vanaf 13.00 uur. verder »