Wil Willemsen

Over kunstenaar Wil Willemsen

Wil Willemsen 20071907

Wil Willemsen

Wil Willemsen, geboren te Amsterdam in 1943. Opleiding: Pedagogische Academie, Europaische Academie te Trier, cursussen en werkweken op de werkplaats van het Van Gogh museum.

Wil Willemsen is gefascineerd door mensen. Mensen op straat, op hun werk, in sport, hoe mensen zich in een groep tot elkaar verhouden. Al op de Pedagogische Academie leerde ze scherp te opserveren en deduceren. Ze noteerde de methodieken die mensen gebruiken om te communiceren, zich in de groep te onderscheiden of juist om contact te leggen. Ze ontdekte de taal van het lichaam. Tijdens haar vele sessies op ateliers en tekentochten in steden, leerde ze deze communicatie om te zetten in kleurrijke ritmisc...

Wil Willemsen

Wil Willemsen, geboren te Amsterdam in 1943. Opleiding: Pedagogische Academie, Europaische Academie te Trier, cursussen en werkweken op de werkplaats van het Van Gogh museum.

Wil Willemsen is gefascineerd door mensen. Mensen op straat, op hun werk, in sport, hoe mensen zich in een groep tot elkaar verhouden. Al op de Pedagogische Academie leerde ze scherp te opserveren en deduceren. Ze noteerde de methodieken die mensen gebruiken om te communiceren, zich in de groep te onderscheiden of juist om contact te leggen. Ze ontdekte de taal van het lichaam. Tijdens haar vele sessies op ateliers en tekentochten in steden, leerde ze deze communicatie om te zetten in kleurrijke ritmische vertalingen. Met krachtige streken geeft zij in felle kleuren de intermenselijke relaties weer van de figuren op papier en doek. Haar werk laat de toeschouwer genoeg ruimte voor een eigen interpretatie. Emoties als: nieuwsgierigheid, jaloezie en berusting, haar figuren stralen het uit. Mensengroepen bijeengebonden in ruige verf ritmes.

Werkreizen: 1989 Griekenland 1989 Calvisson, Frankrijk 1989-1990-1991 Trier 1990 St. Valerie, Frankrijk 1993 Thailand 1990-1997 Workshop Terschelling Les Issambres Frankrijk, Ameland, Sarrasota Florida.

Verder»

Meest recente werken van Wil Willemsen

Alle werken

U kunt ook werken van Wil Willemsen huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Nieuws over Wil Willemsen

Een zoen van de meiden

Een zwoele zomermiddag in het Brabantse. Drie succesvolle 'meiden', lekkere hapjes en een flesje wijn. Zo is deze expositie en zijn frivole titel geboren.

verder »


10 vragen aan Wil Willemsen

Wil Willemsen beantwoordt 10 vragen.

verder »

Kunstuitleen

Kunstuitleen
Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Lijstenmakerij
Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Kunstwinkel
Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleisstraat

verder »

exposition

Wil Willemsen Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Wil Willemsen en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Nieuwjaarsborrel

De Galerie Den Haag is vernieuwd! U bent van harte welkom om deze in het echt te bewonderen tijdens onze nieuwjaarsborrel op zondag 8 januari vanaf 13.00 uur. verder »

Fijne Feestdagen!

Het team van De Galerie Den Haag wenst u fijne kerstdagen en een spetterend 2017! verder »