Yves Krief

Over kunstenaar Yves Krief

Yves krief portretfoto

Yves Krief vertelt het verhaal van zijn kunstwerken via de taal van het onbewuste. Het zijn universele verhalen die op verschillende manieren kunnen worden gelezen. Ze worden verteld via symbolische- en visuele representaties, met een veelheid aan betekenissen en met vele kleuren.

Honderd titels

Doordat elk werk universele verhalen bevat die op meerdere manieren gelezen kunnen worden, dragen al zijn werken dezelfde naam: Honderd Titels. Elk van zijn composities heeft als missie om de dam van repressie te doorbreken en rechtstreeks het gesprek aan te gaan met het onderbewuste van de toeschouwer. Aanvankelijk zijn het de grafische balans, de kleurharmonie en de...

Verder»

Yves Krief vertelt het verhaal van zijn kunstwerken via de taal van het onbewuste. Het zijn universele verhalen die op verschillende manieren kunnen worden gelezen. Ze worden verteld via symbolische- en visuele representaties, met een veelheid aan betekenissen en met vele kleuren.

Honderd titels

Doordat elk werk universele verhalen bevat die op meerdere manieren gelezen kunnen worden, dragen al zijn werken dezelfde naam: Honderd Titels. Elk van zijn composities heeft als missie om de dam van repressie te doorbreken en rechtstreeks het gesprek aan te gaan met het onderbewuste van de toeschouwer. Aanvankelijk zijn het de grafische balans, de kleurharmonie en de esthetiek van de compositie die in het oog springen. Wanneer de toeschouwer vervolgens dichterbij komt, wordt deze uitgedaagd door een scala aan elementen en symbolen.

Scènes

Elke scène in de werken van Krief heeft een eigen reden van bestaan. Ze maakt deel uit van een geheel dat gestructureerd en samenhangend lijkt te zijn. Het brein wordt overweldigd door zoveel informatie dat deze onmogelijk nog kan worden opgenomen. De toeschouwer heeft echter een natuurlijke behoefte om betekenis toe te kennen aan dat wat in het oog springt en raakt verstrikt in een meander van betekenissen waarin alleen de emotionele intelligentie nog zijn weg kan vinden. Uiteindelijk selecteert elke toeschouwer zelf de symbolen die tot hem aanspreken en creëert aan de hand daarvan een eigen verhaal.

Meest recente werken van Yves Krief

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

exposition

Mixed Media

Digital masters and Love Carrot

verder »

Yves Krief Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Yves Krief en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Kunst in Mondriaan Design

Kunst geïnspireerd door Mondriaan! Dit jaar is heel Den Haag gekleurd als één groot Mondriaan schilderij en daarmee viert de stad ‘100 jaar Mondriaan en De Stijl’. verder »

Noordeinde Nocturne 2017

Op zaterdag 11 maart zal voor de 11e keer Het Noordeinde Nocturne evenement plaatsvinden. Dit groots opgezette evenement is een romantische en culturele avond gevuld met prachtige muziek, fashion, culinair genieten en kunst.  Het evenement begint dit jaar... verder »