Bastiaan Kijzers

Kunstenaar Bastiaan Kijzers maakt prachtige natuurfotografie. De kunstenaar laat in zijn fotografie zien hoe hij de natuur ervaart. Kijzers doet dit door verschillende foto’s te maken van één stukje natuur. Deze voegt hij later bij elkaar waardoor er een beeld wordt gevormd.

Lees verder...

Kunstenaar Bastiaan Kijzers maakt prachtige natuurfotografie. Hij is geboren in 1962 in Delft. Al van jongs af aan fascineerde vogels en planten Kijzers. Zo groeide hij langzaam naar een beroep als bioloog. Na jaren studie bleek dat het wetenschappelijk onderzoek hem toch niet kon bieden waar hij naar op zoek was. Daarom richtte Kijzers zich zijn creativiteit, met name op de fotografie. Daarmee leerde hij zijn verhaal vertellen. De kunstenaar heeft een beeldtaal ontwikkeld waarmee hij kan uitdrukken wat hij in de natuur ervaart en beleeft.

Ontdekkingstocht

Kijzers gaat op ontdekkingstocht naar bijzondere ervaringen die hij door middel van zijn fotografie wilt delen. Zijn zoektocht vindt plaats op bouwterreinen, duinpaden, plantsoenen, groenstrookjes en aangelegde natuur. Zijn onderwerpen komt hij overal tegen, in de natuur, parken, de stad, heemtuinen, de dierentuin. Overal waar Kijzers komt, ontdekt hij een stukje natuur; fantastische landschappen van vaak maar een paar centimeters groot.

Beeldtaal

De kunstenaar laat in zijn fotografie zien hoe hij de natuur ervaart. Kijzers doet dit door verschillende foto’s te maken van één stukje natuur. Deze voegt hij later bij elkaar waardoor er een beeld wordt gevormd. De foto’s sluiten niet naadloos op elkaar aan, omdat er tijd tussen de foto’s zit en zowel de camera als het onderwerp in de tussentijd is bewogen. Van een afstand lijkt het echter één geheel, maar naar mate de toeschouwer dichterbij komt, wordt duidelijk dat het afzonderlijke beelden zijn. Het zijn verspringingen in tijd en ruimte.

Een ontdekkingstocht, tijd en beweging in één beeld gevangen!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 20 werken van Bastiaan Kijzers. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.