Bethany de Forest

Kunstenaar Bethany de Forest woont en werkt in Amsterdam. Haar kunst bestaat uit pinhole fotografie en videokunst. In de werelden van Bethany wordt de illusie gewekt dat alles op levensgrootte is en dat het een plek is waar men heerlijk kan ronddwalen.

Lees verder...

Kunstenaar Bethany de Forest woont en werkt in Amsterdam. Haar kunst bestaat uit pinhole fotografie en videokunst. Tijdens haar kunstopleiding begon zij te experimenteren met diorama’s die ze vervolgens fotografeerde.

Haar kunstwerken tonen een realistisch en toch enigszins absurdistische wereld. In de werelden van Bethany wordt de illusie gewekt dat alles op levensgrootte is en dat het een plek is waar men heerlijk kan ronddwalen.

Haar inspiratie komt van objecten die haar aanspreken, materialen die ze toevallig tegenkomt of van landschappen die ze tijdens haar reizen heeft gezien. De uiteindelijke fotowerken komen vaak over als een wereld ver weg van de onze. Er zit een avontuurlijk element in, iets mysterieus…

De materialen waar Bethany mee werkt zijn heel alledaags. Ze gebruikt kaarsvet om een ijspaleis te bouwen en gekleurde snoepjes om een poppenhuis in elkaar te zetten. Een goede blik op het werk zorgt voor vreemde ontdekkingen; de dagelijkse elementen die in de kunstwerken zijn gebruikt, worden nauwelijks herkend in deze vreemde werelden.

De pinhole camera is één van de oudste camera’s in de geschiedenis. De eerste ontwerpen dateren zelfs van de 16e eeuw. Het systeem bestaat uit een doos, met een gat van minder dan een millimeter groot. Door dat gat komt licht binnen, er is dus geen gebruik van een lens. Deze techniek zorgt voor een oneindige scherpte diepte. Daarnaast zijn er zeer extreme groothoekopnames mogelijk.

Niet alleen deze bijzondere en historische fotografiemethode, maar ook de mysterieuze werelden waarmee zij ons laat kennismaken, maken het werk van Bethany de Forest fascinerend en zeker de moeite waard om te bewonderen!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 7 werken van Bethany de Forest. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.