Edouard Buzon

Eduard Buzon is geboren in Clamart (Frankrijk) in 1979. Hij woont en werkt vandaag de dag in Montreuil (Frankrijk). Buzon is een voorkomend kunstenaar. Zijn werk is een afspiegeling van de huidige stedelijke esthetiek. Hij speelt met de tegenstelling tussen rauwe architectuur die hij fotografeert en de gladde vernislaag waarmee hij zijn kunstwerk afwerkt.

Lees verder...

Zijn unieke laktechniek, het opvallende contrast tussen zwart-witfoto’s van industriële landschappen enerzijds en de sprekende kleuren anderzijds maken dat zijn kunstwerken een grote aantrekkingskracht bezitten. Buzon gebruikt een techniek waarbij kleurblokken op houten frames voorzien zijn van polyurethaanverf waarin hij pigmenten en foto’s verwerkt. Deze worden ter afsluiting zorgvuldig gepolijst.

Buzon toont met zijn kunstwerken een bepaalde vorm van hedendaagse stedelijke esthetiek. Het creatieproces neemt enkele maanden in beslag. Dit is nodig om elk kunstwerk een bepaalde historische lading te geven, door middel van verf, schrijven, wissen en bedekken…

Wanneer hij karakters toevoegt, zijn deze meer als silhouetten van afwezige voorstellingen die zich in lichtbronnen begeven. Als zijn foto’s overkomen als een negatief van een kleurenfoto, is dit wellicht een spel van de illusie, van metamorfose.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 15 werken van Edouard Buzon. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.