Kantcho Kanev

Met name de symbolische kleuren van Kanev zijn erg herkenbaar. De toeschouwer wordt als het ware in de wereld van Kanev gezogen; een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt er iets nieuws ontdekt, zijn werk verveelt nooit!

Lees verder...

De Bulgaarse kunstenaar Kantcho Kanev woont en werkt al sinds 1990 in Den Haag. Hij volgde een beeldende kunst opleiding in Rousse (Bulgarije).

Gemengde materialen en tecnhieken

Op de opleiding maakte Kanev zich niet alleen bekwaam in het schilderen, maar leerde hij ook werken met hout en keramiek. De technieken die hij toepast, variëren van etsen, zeefdrukken en combinaties van technieken. Met name de symbolische kleuren van Kanev zijn erg herkenbaar. De toeschouwer wordt als het ware in de wereld van Kanev gezogen; een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt er iets nieuws ontdekt, zijn werk verveelt nooit!

Het werk van Kanev wordt breed gewaardeerd en hangt in internationale musea. Hij ontving verschillende prijzen, waaronder een Bulgaarse prijs voor zijn gehele oeuvre en in 1995 de prestigieuze eerste prijs van de Tokyo Print Triennale. Tevens ontving hij opdrachten van grote bedrijven. De meest bekende zijn de ontwerpen die hij in 1998 en 1999 maakte voor Amnesty-International en in 1997 zijn merkvernieuwing voor Douwe Egberts. Begin 2000 verscheen Kanev’s eerste boek.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 7 werken van Kantcho Kanev. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.