Luka Brase

Luka Brase is een Slowaakse kunstenaar die fotografeert, schildert en tekent.

Lees verder...

Ierland

In 2004 is hij vanuit zijn geboorteland Slowakije naar Ierland verhuisd om daar inspiratie op te doen in een andere leefomgeving. Hij vestigde zich in de stad Cork. Daar nam hij de innerlijke strijd en de tegenstellingen van Ierland waar. Hij observeerde de stad en volgde de mensen die daar woonden. Deze waarnemingen zijn te zien in zijn werk.

Bijvoorbeeld de oudere man die regelmatig terug komt in de foto’s van Brase. Hij volgde de man voor een periode van ruim drie jaar en zag de tegenstellingen door de ogen van de man die hij niet verwachte in een Westers land. Brase fotografeerde de man voor een bankgebouw, in een dure winkelstraat of in een park. Steeds is de man gekleed in dezelfde, armoedige kleding. Alles aan de man stond voor de vele gevechten en religieuze strijd van de Ierse bevolking.

Nederland

Naast Ierland bezoekt Brase veel Europese landen, waaronder Nederland. Nederland heeft net als Ierland zijn hart gestolen en dat resulteert in nieuw, inspirerend werk.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 5 werken van Luka Brase. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.