Piotr

Piotr ziet zijn kunstwerken als een registratie van zijn verleden en een reis naar nog onontdekte innerlijke landschappen. Hiervoor gebruikt hij krachtige archetypische beelden en wordt daarbij geholpen door teksten.

Lees verder...

In 1974 is de kunstenaar Piotr vanuit Polen naar Nederland gekomen. Wat hij uitdrukt met zijn schilderijen heeft alles te maken met zijn jeugd in Polen; zijn katholieke opvoeding en zijn passie om het onkenbare kenbaar te maken. Piotr ziet zijn kunstwerken als een registratie van zijn verleden en een reis naar nog onontdekte innerlijke landschappen. Hiervoor gebruikt hij krachtige archetypische beelden en wordt daarbij geholpen door teksten.

Utopisch ideaal

Oorspronkelijk was Piotr een grafisch ontwerper. De uitwerkingen van zijn opdrachten waren echter te diepzinnig en ging klanten vaak te ver. Piotr wil de absolute eenheid van alles in de wereld benadrukken en dat beeld is inderdaad vrij utopisch. De kunstenaar voelt zich vaak niet begrepen en realiseert zich dat hij in zijn gesprekken met zijn omgeving mogelijk weleens doordraaft, maar de verf luistert altijd!

Werkwijze en doelstelling

Over zijn schilderijen hoeft hij nooit na te denken, want die ontstaan vanzelf. Het is als een tweede natuur voor Piotr. In tegenstelling tot vele andere kunstenaars, kiest Piotr eerst de titel en daaruit volgt de kleurenexplosie. Door de pakkende titels wilt Piotr de beschouwer zijn richting van kijken en denken op sturen. Het uitgangspunt van de kunstenaar is dat het leven je blij moet maken, dus zijn schilderijen hebben een grote positieve uitstraling. Met zijn kunst wilt Piotr een vrijheid creëren. Hij wilt het besef opwekken dat je met je eigen gedachtes een waanzinnige sturing hebt op de toekomst van jezelf. Het enige obstakel wat een stagnatie kan veroorzaken, is angst. Angst die veroorzaakt wordt door allerlei bewegingen; religie, regeringen, stromingen, etc. Angst is volgens Piotr echter alleen iets wat in jezelf bestaat.

Laat je niet tegenhouden in het creëren van je eigen fantastische ervaring dat leven heet!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 11 werken van Piotr. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.