Art The Hague 2021

Van 29 september 2021 t/m 3 oktober 2021

DGDH presenteert Jamel Armand

Met veel trots presenteert DGDH dit jaar een prachtige solo met het werk van Jamel Armand op Art The Hague 2021. Zijn schilderijen zijn een ode aan de puurheid en esthetiek van vergeten beschavingen. Op geheel eigen wijze, vangen z’n schilderijen met liefde en toewijding de ziel van inheemse volken. Jamel voelt een diepe band met zijn Indonesische afkomst en de stammen waartoe hij in een vorig leven had kunnen behoren. Hij eert hen door hun portretten te schilderen. Hij toont de schoonheid en trots die ze ondanks hun leed altijd hebben weten te behouden.

 

Jamel Armand is afgestudeerd aan de Cartoonschool in Amsterdam en de fotovakschool Rotterdam.

 

Als beeldend kunstenaar is Jamel breed georiënteerd. Hij is ook verweven met de nationale muziekwereld waarvoor hij als videograaf en art animator in dienst van alle vooraanstaande labels muziek videos verzorgd. (Denk aan artiesten als Lil Kleine, Blöf, Douwe Bob, Suzan & Freek e.v.a.) Voor de prominente band DI-RECT maakt hij naast video’s ook schilderijen die breed worden ingezet in het artwork en de grafische uitingen van de band.

 

“Zolang ik mij herinner heb ik altijd meer in beelden dan woorden gedacht. Dit pas ik toe als ik muziek video’s regisseer en het geluid vertaal naar visuele concepten. Bij het maken van mijn schilderijen is het niet anders. Ik gebruik de herhaling van muziek en geluid om mijn onderbewustzijn aan te spreken. Het dient als impuls om in een flow te komen. Mijn stijl ervaar ik als rauw, onvoorspelbaar en naïef. Denk aan hoe onze eerste grottekeningen diende als taal voordat we woorden gebruikten. Dat principe spreekt tot mijn verbeelding. Ik ben geïnspireerd door de gehele visuele geschiedenis die wij als mensen hebben afgelegd.”

Bekijk de pdf