NIEUWJAARSOPENING ZONDAG 14 JANUARI 15:00 – 17:00

Van 14 januari 2024 t/m 14 januari 2024

FLOWER FIELDS: AnoukArt, Waldo van Bokhoven, Iris Gonzalez, Ans Pullens & Puck Soetens

U bent van harte uitgenodigd om het nieuwe jaar met ons te vieren op zondag 14 januari in De Galerie Den Haag!

De Kerstdagen moeten nog beginnen maar wij zijn al een poos druk met het voorbereiden van de expositie Flower Fields die op deze dag met een feestelijke borrel wordt geopend. We brengen in Flower Fields vijf gevestigde kunstenaars samen die het thema bloemen omarmen in hun werk. Allen met een eigen werkwijze en visuele kenmerken die bij elkaar een prachtig bloemenveld zullen vormen.

Onze meest bekende kunstenaar in dit genre is natuurlijk Iris Gonzalez.  Bloemen zijn namelijk het belangrijkste aspect in de fotografie van Iris: “Dit is de pracht van de natuur, bloemen zijn kwetsbaar en vergaan. Ik probeer het moment te bevriezen waarop het op zijn mooist is.”  Ook in haar werk speelt ze met licht en schaduw en raak je niet uitgekeken op de details die naar mate je langer kijkt tevoorschijn komen.

Anouk van Tetering is vooral bekend om haar stijlvolle kunstwerken. Kleine of vergeten objecten worden omgezet in prachtige grote ontwerpen waarbij de grenzen tussen kunst en design volledig verdwijnen. Deze unieke en herkenbare signatuur vind je ook terug in haar nieuwste serie Colours of Nature.

De derde fotograaf in deze expositie is Waldo van Bokhoven. Hij loopt met zijn camera eindeloos langs velden en rivieroevers, opzoek naar kleuren en structuren. Met de verzamelde foto’s construeert hij nieuwe impressies. Zijn nieuwste serie WaterColours zijn bedolven met bloemen.

Keramist Ans Pullens is vooral bekend om haar abstracte werken in keramiek en porselein. Haar minimalistische wandobjecten hebben een zachte, haast aaibare, uitstraling ondanks hun steenharde eigenschap. Haar nieuwste en meer grillige ontwerp Flower Field inspireerde ons voor deze expositie.

Ook Puck Soetens heeft het boeket als onderwerp in haar fotografie. Geïnspireerd door de schilderijen van Jan Mankes is zij tot een eigen interpretatie van ‘het bloemstilleven’ gekomen. Ze noemt haar foto’s liever portretten dan stillevens. Bloemen leven immers niet stil.

We hopen u op 14 januari te mogen ontvangen in onze galerie. Op die dag zal ook Project 2.0 / Gallery een Nieuwjaarsopening organiseren dus het beloofd een gezellige middag te worden.

Voor nu wensen we u fijne feestdagen!

Team De Galerie Den haag