Robbert de Goede

Doordat ik zowel beeldend kunstenaar ben als architect is het belangrijkste thema van mijn werk de studie naar menselijk gedrag in afgesloten ruimtes.

Centrale thema's zijn tevens tijd, snelheid, beweging, licht, maar ook meditatie. Ik ben geïnteresseerd in hoe we ruimte benaderen en er doorheen bewegen.

Ik beschouw mijn publiek als 'belevers'. Het is namelijk niet zo dat mijn werk volledig doorgrond kan worden door er enkel naar te kijken. Ik betrek het menselijk lichaam in de ervaring als een middel om het intellect een kleinere rol te geven. Dit stimuleert leren door ervaring. De belever zal middels bewegend observeren uitvinden wat er gebeurt in de composities. Door die beweging zal het verhaal zich ontvouwen.

Lees verder...Enkel door van positie te veranderen zullen we een ander perspectief kunnen ervaren.

Door het gebruik van abstract materiaal, bijna singulair van karakter, is het erg moeilijk een goede focus te krijgen op het werk. Men kan duizilig worden, maar het kan ook een intens moment van meditatie teweeg brengen, een van de specifieke doelstelling van mijn werk.

Ik beschouw mijn werk als toegankelijk voor iedereen. Het is universeel herkenbaar en vrij van politiek. Het handelt over kennis die we allemaal delen en daarom over vragen die we allemaal hebben over ons eigen bestaan.

Meer draad geeft meer kleur, minder geeft meer ruimte en licht. De ruimtes tussen de draden zijn net zo belangrijk als de vormen die ze maken en de schaduwen die ze werpen. Bij het maken van de composities is er altijd een spanningsveld tussen het vinden van een minimalistisch beeld en het verrijken met heldere vlakken van kleur.

Voor elk werk worden 2 tot 4 duizend gaatjes geboord en daarna worden die verbonden met kilometers draad. De kunst is om methodisch te denken en te werken, gat na gat, draad na draad. Het is een meditatief proces. Het is de continue herhaling van dezelfde handeling die een geconcentreerde flow vereist maar ook geeft.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 5 werken van Robbert de Goede. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Robbert

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Robbert de Goede aan onze collectie toevoegen?

Werken van Robbert de Goede

Better Insights

Better Insights
Robbert de Goede

€ 4.450,00
Vanaf € 133,50 p/m
90 x 90 x 10 cm

Portal

Portal
Robbert de Goede

€ 3.500,00
Vanaf € 105,00 p/m
35 x 35 x 17 cm

Sacral Passage

Sacral Passage
Robbert de Goede

€ 2.950,00
Vanaf € 88,50 p/m
30 x 30 x 15 cm

Tubular Section

Tubular Section
Robbert de Goede

€ 3.500,00
Vanaf € 105,00 p/m
35 x 35 x 19 cm

Transporter

Transporter
Robbert de Goede

€ 3.500,00
Vanaf € 105,00 p/m
30 x 30 x 30 cm