Harold Aspers

Over kunstenaar Harold Aspers

Harold aspers primair kunstwerk

Beeldend kunstenaar Harold Aspers is opgegroeid in het zuiden van het land en heeft architectuur gestudeerd in Delft. Na een succesvolle carrière van ruim 15 jaar als architect besloot hij definitief voor zijn grote passie te kiezen. Sindsdien werkt hij fulltime als kunstenaar.

Binnen het bekende thema van het vrouwenportret is Aspers constant onderweg in een zoektocht naar de natuurlijke schoonheid die verder gaat dan de flinterdunne façade. Voortdurend verkent hij de grenzen van het medium. Met veelal zelfontwikkelde technieken worden de meer dan levensgrote portretten laag voor laag opgebouwd. Zijn werken tonen op afstand een haarscherp beeld en bij het...

Verder»

Beeldend kunstenaar Harold Aspers is opgegroeid in het zuiden van het land en heeft architectuur gestudeerd in Delft. Na een succesvolle carrière van ruim 15 jaar als architect besloot hij definitief voor zijn grote passie te kiezen. Sindsdien werkt hij fulltime als kunstenaar.

Binnen het bekende thema van het vrouwenportret is Aspers constant onderweg in een zoektocht naar de natuurlijke schoonheid die verder gaat dan de flinterdunne façade. Voortdurend verkent hij de grenzen van het medium. Met veelal zelfontwikkelde technieken worden de meer dan levensgrote portretten laag voor laag opgebouwd. Zijn werken tonen op afstand een haarscherp beeld en bij het benaderen geven zij een grote mate van materiaalbeheersing prijs.

In eerste instantie gaat hij zeer methodisch te werk op basis van een vooropgesteld plan voor de compositie en het beeld. Gedurende het proces vervagen, vermengen en verdwijnen er echter details en zoekt het schilderij als het ware zijn eigen weg. Door het stapelen van translucente lagen wordt het portret letterlijk en figuurlijk geladen. Het gaat er bij Aspers niet om dat de werkelijkheid begrepen wordt, maar dat de werken worden gevoeld.

Aspers heeft altijd gewoond en gewerkt in grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn studio in de regio Eindhoven. Zijn schilderijen zijn onderdeel van internationale collecties en worden getoond op gerenommeerde kunstbeurzen.

 

Meest recente werken van Harold Aspers

U kunt ook werken van Harold Aspers huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Harold Aspers Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Harold Aspers en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »