AnoukArt

Anouk, een telg uit een kunstenaarsfamilie, is geboren in Den Haag en afgestudeerd aan de Amsterdamse Rietveld Academie, na ook tijd te hebben doorgebracht als uitwisselingsstudent aan de Londense Chelsea College of Arts.

Lees verder...

Small things matter
Anouk laat kleine dingen in het leven en uit de natuur een grote rol spelen in haar werk. Zo fotografeerde zij een pioenroos waar 7 insecten in verstopt zitten,bewerkte zij tulpen met korreltjes Delfts Blauw pigment en bedekte zij een scarabeeprint met 24-karaats bladgoud. Huiselijke taferelen zoals een wolkje melk in een Delfts Blauw theekopje worden in de spotlights gezet. Alledaagse momenten die vaak onopgemerkt voorbij gaan geeft Anouk een podium. 

Zij zegt hierover:
“Kleine dingen hebben hun eigen schoonheid die we gewoonweg niet meer opmerken. In dit tijdperk van snel, sneller, snelst is het gewoon magisch om even stil te staan en iets van dichtbij te observeren.”

Over Anouk van Tetering
De Nederlandse fotografe en kunstenares Anouk van Tetering (Den Haag, 1975)bouwde haar internationale carrière op in Londen na het voltooien van haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in 2001. Haar werken worden wereldwijd tentoongesteld in steden als Londen, Parijs, Miami en New York.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 16 werken van AnoukArt. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.