Juliette Polak - U R B A N E BOX

Van 23 april 2023 t/m 14 mei 2023

Serve - Wait - Ready - Expectations - Restatement - Reconsider - Immobilized - Promise - Reflection

Juliette Polak komt dit voorjaar met een gelimiteerde fotografie serie in een speciale box. De titel URBANE verwijst naar het overkoepelende thema met fotografie van het stedelijke leven. Straatfotografie  is voor Polak de perfecte methode om uitdrukking en betekenis te geven aan wat ons omringt op verschillende abstractieniveaus. Cruciale elementen van haar werk zijn emotie, esthetiek en de schijn van tijdloosheid. Ze probeert in haar foto's net dat randje van licht te vangen of een glimp van iemands leven. Ze wil de kijker niet teveel sturen maar juist een zo onbegrensd mogelijke beleving van haar beelden nastreven. 

    “Dwalen door steden is mijn tweede natuur. Op zoek naar indrukken die voor anderen misschien onopgemerkt blijven, maar die ik zie als kleine onthullingen. Door mijn beeld wil ik de kijker hiervan deelgenoot maken. 

URBANE verbeeldt het gevoel dat je krijgt in een stad. Het licht is er anders, net als het doen en laten van de mensen. Invalshoeken zijn interactie, mogelijkheden en beperkingen. 

Fotografie wordt in essentie gerealiseerd door een zwarte doos met een opening en lichtgevoelig materiaal. URBANE wordt groot gepresenteerd en ook in een black box. Zo krijgt de serie de intimiteit van wat zich in een camera bevindt.”

https://www.suitable-images.nl/