Rik Davids

De kunstwerken van Rik Davids bestaan uit reusachtige schalen, vazen en andere ruimtelijke objecten. Davids studeerde af aan de Willem de Kooning Academie en vond niet lang daarna zijn huidige werkmethode uit: Door blokken hout met nietjes onderling te verbinden, vormt hij objecten.

Lees verder...Techniek

In alle werken van Davids is de constructie goed zichtbaar. Bij de schalen is duidelijk te zien dat de houtstukken door middel van nietjes met elkaar zijn verbonden. De gebruikte techniek zit tussen schilderkunst en design in. Aan de ene kant gebruikt hij een techniek die we kennen uit de kunstnijverheid, aan de andere kant beschildert hij zijn werk zoals een schilderij wordt bewerkt.

Schalen

De sloophouten schalen met een diameter van 66 cm vervaardigde Davids in grote aantallen. Het formaat is bij elke object hetzelfde, maar doordat de kleuren, composities en het houtsoort varieert, zijn alle schalen uniek. Het werk hangt als een schilderij aan de muur. Ze komen fysiek naar de kijker toe, waardoor de kijker wordt omarmd en opgenomen in het kunstwerk.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van Rik Davids. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Rik

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Rik Davids aan onze collectie toevoegen?

Werken van Rik Davids

Spot On

Spot On
Rik Davids

€ 2.950,00
Vanaf € 51,63 p/m
112 x 112 x 20 cm

verhuurd Spring

Spring
Rik Davids

Kunstwerk is verhuurd
112 x 112 cm

verhuurd Who's Afraid Of The Blues

Who's Afraid Of The Blues
Rik Davids

Kunstwerk is verhuurd
150 x 150 x 25 cm

verkocht Phase I

Phase I
Rik Davids

Kunstwerk is verkocht
50 x 160 x 50 cm

verkocht Spring Bowls

Spring Bowls
Rik Davids

Kunstwerk is verkocht
150 x 150 x 25 cm