Simona Vergani

Simona Vergani is een in Italië geboren kunstenaar die in Delft woont. Ze genoot haar opleiding aan de Brera Accademia di Belle Arti in Milaan, gevolgd door haar studie aan de Rijksakademie van Beeldende Kunst. Vergani's artistieke praktijk concentreert zich op beeldhouwkunst, met een fascinatie voor het samenspel van materialen en texturen. In haar eerdere werk maakte ze voornamelijk bronzen sculpturen die geïnspireerd waren op verhalen. Later verschoof haar aandacht echter naar het verkennen van de expressieve mogelijkheden van andere materialen zoals keramiek en hout. Deze overgang heeft de weg vrijgemaakt voor een levendige nieuwe richting in haar werk, waarin het gebruik van kleur centraal staat.

Vergani's huidige artistieke onderzoek draait om de suggestieve kracht van kleur zelf. Ze stapt af van de verhalende elementen van haar eerdere werk en creëert suggestieve landschappen volledig door het gebruik van kleur in zijn meest abstracte vorm. Deze verschuiving zorgt ervoor dat haar werk zich naadloos aanpast en prachtig functioneert in zowel intieme, kleinschalige dimensies als expansieve installaties.

Lees verder... De kunstenaar zegt: "Landschappen die mij het meest aantrekken zijn die welke het geluid van stilte geven, onbegrensd, eeuwigdurend. Een woestijn van rotsen. Stenen, die ook deeltjes van licht of meteoren of wolken zijn, onderbreken de ruimte."

Deze visie op ontsnapping, perspectief en natuur komt tot uiting in haar serie "Landscapes Made of Wood". Geïnspireerd door de wonderen van licht, kleur en de fijne kneepjes van de horizon, probeert elk stuk de chaos van indrukken te ordenen tot een harmonieuze compositie, die doet denken aan een zorgvuldig aangelegde Zen-tuin. De invloed van landschappen uit de Renaissance, met name het gevoel van ruimte en eenvoud in het werk van Paolo Uccello en Piero Della Francesca, is ook duidelijk. Vergani beeldhouwt elk werk nauwgezet, te beginnen met organische vormen in reliëf, om een gevoel van ritme en visuele stroming in de ruimte te creëren. Kleur, zelf een taal in haar werk, speelt een centrale rol. Roze dient als basiskleur en geeft de kunstwerken helderheid en diepte. De roze tinten weerkaatsen licht op de omringende muren en creëren een etherisch aura dat de poëtische essentie van elk landschap versterkt.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 6 werken van Simona Vergani. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Simona

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Simona Vergani aan onze collectie toevoegen?

Werken van Simona Vergani

nieuw Meteora

Meteora
Simona Vergani

€ 2.100,00
Vanaf € 63,00 p/m
250 x 100 x 3 cm

nieuw Lime Green Rocks

Lime Green Rocks
Simona Vergani

€ 2.950,00
Vanaf € 88,50 p/m
220 x 220 x 40 cm

Cacti

Cacti
Simona Vergani

€ 450,00
16 x 76 x 5 cm

Cacti Family

Cacti Family
Simona Vergani

€ 750,00
Vanaf € 22,50 p/m
64 x 92 x 5 cm

Cacti flower

Cacti flower
Simona Vergani

€ 550,00
24 x 87 x 5 cm

Bunch of Greenery

Bunch of Greenery
Simona Vergani

€ 950,00
Vanaf € 28,50 p/m
67 x 140 x 5 cm