Aron Kroes

Aron Kroes (1987) focust zich voornamelijk op schilderkunst waarbij de kaders van het figuratieve worden opgezocht.

De toepassing van abstractie komt voort uit een intuïtieve benadering. Het is een representatie van gevoel, ervaringen en techniek waarbij geen concessies worden gedaan. De interpretatie is vrij waardoor het portret als een spiegel fungeert voor de aanschouwer.

De schilderwerken hebben doorgaans een chaotisch karakter waarbij soms onverwachte schoonheid opduikt. Hoewel de werken altijd te herleiden zijn tot de basisvormen van een portret, wordt door het toepassen van abstractie, de kijker meegenomen in een wereld van voortdurend evenwicht tussen expressieve vormen en een rijk kleuren palet.

Lees verder...Binnen het kunstenaarslandschap bevindt Aron zich op het snijvlak van het figuratieve en abstracte. Zijn onderzoek spits zich dan ook toe op de grenzen van het figuratieve. Met als hoofdvraag: Hoe ver kan de kunstenaar gaan zonder dat het mensenlijk brein/psyche de associatie met menselijke vormen verliest?

Daarnaast staat licht, voornamelijk de reflectie daarvan, centraal binnen het werk. Met gebruik van metallic- en verchroomde kleuren wordt de confrontatie met licht en reflectie opgezocht. Deze kenmerkende kleuren, vaak synthetische spuitverf, kennen een duidelijke invloed vanuit de graffiti- en streefart scene. Deze erfenis uit het verleden wordt door Aron met liefde/enthousiasme/trots omarmt en toegepast binnen zijn huidige werk. 

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 2 werken van Aron Kroes. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Aron

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Aron Kroes aan onze collectie toevoegen?

Werken van Aron Kroes

nieuw Beautiful mind

Beautiful mind
Aron Kroes

€ 3.450,00
Vanaf € 103,50 p/m
120 x 150 x 5 cm

nieuw Untitled ( quadriptych)

Untitled ( quadriptych)
Aron Kroes

€ 9.000,00
Vanaf € 270,00 p/m
480 x 120 cm

verhuurd Milano

Milano
Aron Kroes

Kunstwerk is verhuurd
100 x 120 x 5 cm

verhuurd Orange (L)

Orange (L)
Aron Kroes

Kunstwerk is verhuurd
100 x 120 x 5 cm

verkocht Human

Human
Aron Kroes

Kunstwerk is verkocht
160 x 200 x 5 cm