Laura Maria Hamstra

Het werk van ontwerper Laura Maria Hamstra flirt met haar achtergrond in couture. Al van kleins af aan deed ze niets liever dan creëren: of het nu kleren voor haar poppen betrof, of melodieën op de piano.

Na haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute begon ze haar carrière als assistent-ontwerper bij couturier Jan Taminiau, waar ze volledig in de ban raakte van het vakmanschap dat schuilt achter een haute couture creatie: “De onvermoeibare toewijding aan een enorm gedetailleerd proces, en het grote respect voor materialen, hebben me gevangen en sindsdien niet meer losgelaten.”

Van assistent-ontwerper bij Taminiau ontwikkelde ze zich tot ontwerper van haar eigen couture collectie. Dat proces prikkelde de wens om dezelfde technieken en materialen in een bredere context toe te passen: “Mijn toppunt was nooit de show, maar dat magische moment waarop een creatie nèt is voltooid. Het moment waarop je een stap terug kunt doen, er rustig naar kunt kijken en beseft dat wat begon als een beeld in je hoofd, in de realiteit geboren is.”

Die ruimte om in rust haar werk te kunnen aanschouwen, bracht haar op het idee couture technieken toe te passen in wandstukken van textiel, behept met een rijke textuur en gedetailleerd vakmanschap. Hiermee creëert ze couture, speciaal voor aan de muren van alledaagse decors. 

Lees verder...Laura Maria vindt inspiratie in pop-art en bij surrealistische en modernistische schilders als Picasso, Magritte en Giorgio de Chirico. Haar eigentijdse, kleurrijke textielportretten roepen een luchtig gevoel van nostalgie en zelfreflectie op.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 4 werken van Laura Maria Hamstra. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Laura Maria

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Laura Maria Hamstra aan onze collectie toevoegen?

Werken van Laura Maria Hamstra

nieuw Contemplation

Contemplation
Laura Maria Hamstra

€ 3.400,00
Vanaf € 102,00 p/m
100 x 120 x 5 cm

nieuw Intuition

Intuition
Laura Maria Hamstra

€ 2.900,00
Vanaf € 87,00 p/m
100 x 120 x 5 cm

nieuw You were saying

You were saying
Laura Maria Hamstra

€ 4.500,00
Vanaf € 135,00 p/m
120 x 150 x 5 cm

nieuw Still Waters

Still Waters
Laura Maria Hamstra

€ 4.500,00
Vanaf € 135,00 p/m
120 x 150 x 5 cm