Al vanaf een jonge leeftijd had de grote stad waar Oscar Abolafia was geboren een grote aantrekkingskracht op hem. Door een krantenadvertentie vond Abolafia een luisterend oor in industrieel fotograaf William Vandivert, een van de oprichters van Magnum Photos. Hij nam hem als assistent aan en leerde hem de basistechnieken van fotografie en goede belichting. Hij reisde door heel Amerika, maar toen de tijd kwam om het heft in eigen handen te nemen, was er helaas niet genoeg geld voor alle materialen.

Lees verder...

Abolafia richtte een mode studio op in West 46 Street en raakte bevriend met beroemdheden als Andy Warhol, Ultra Violet en Viva. Hoewel in deze periode de meest bijzondere reportages tot stand kwamen, was geld nog steeds een issue. Met nog maar één camera op zak en een hoop kennis van de straten in New York ging Oscar Abolafia op zoek naar unieke momenten om vast te leggen.

En unieke momenten waren er genoeg! Vanaf 1965, toen de Free Love & Flower Power tijd van start ging en de Beatles naar de stad kwamen was het een ideaal jaar om van start te gaan!

Het resultaat van zijn tijd als celebrity fotograaf in New York is een bomvol archief vol unieke foto’s waar stuk voor stuk een persoonlijk verhaal achter zit.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 0 werken van . Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.