Yves Krief

Yves Krief vertelt het verhaal van zijn kunstwerken via de taal van het onbewuste. Het zijn universele verhalen die op verschillende manieren kunnen worden gelezen. Ze worden verteld via symbolische- en visuele representaties, met een veelheid aan betekenissen en met vele kleuren.

Lees verder...

Honderd titels

Doordat elk werk universele verhalen bevat die op meerdere manieren gelezen kunnen worden, dragen al zijn werken dezelfde naam: Honderd Titels. Elk van zijn composities heeft als missie om de dam van repressie te doorbreken en rechtstreeks het gesprek aan te gaan met het onderbewuste van de toeschouwer. Aanvankelijk zijn het de grafische balans, de kleurharmonie en de esthetiek van de compositie die in het oog springen. Wanneer de toeschouwer vervolgens dichterbij komt, wordt deze uitgedaagd door een scala aan elementen en symbolen.

Scènes

Elke scène in de werken van Krief heeft een eigen reden van bestaan. Ze maakt deel uit van een geheel dat gestructureerd en samenhangend lijkt te zijn. Het brein wordt overweldigd door zoveel informatie dat deze onmogelijk nog kan worden opgenomen. De toeschouwer heeft echter een natuurlijke behoefte om betekenis toe te kennen aan dat wat in het oog springt en raakt verstrikt in een meander van betekenissen waarin alleen de emotionele intelligentie nog zijn weg kan vinden. Uiteindelijk selecteert elke toeschouwer zelf de symbolen die tot hem aanspreken en creëert aan de hand daarvan een eigen verhaal.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 0 werken van Yves Krief. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid.