Peter Donkersloot

Peter Donkersloot (8 april 1959) werd geboren in Arnhem. Na zijn studie aan de Arnhemse Kunstacademie was Peter freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en reclame-bureaus. In zijn vrije tijd schilderde hij. Aan het einde van de jaren ‘80 ontdekte hij dat het werk en de ambitie niet meer goed samen gingen en nam de beslissing voor het schilderen te gaan.

 

Lees verder...Peter Donkersloot schildert volgens de oude ‘laag over laag’ traditie.

Transparante lagen over elkaar geven de schilderijen meer diepte en de kleuren zijn ‘warmer’. Dit kan niet worden bereikt door kleuren direct uit de tube. De oude meesters werkten op dezelfde manier met zelfgemaakte olieverf op olie-basis. Door het langzame drogen moesten zij, soms zelfs weken, wachten, voordat ze een extra laag konden toevoegen.

Dit is de reden waarom veel artiesten, zoals Donkersloot, nu werken met het snel drogende acryl (op basis van water) om dezelfde effecten te bereiken.

Als geen ander is Peter Donkersloot in staat om met zijn magistrale schildertechniek de essentie te visualiseren. Zo schildert hij filmsterren als Marilyn Monroe, Sophia Loren en Brigitte Bardot. 

Ook zijn er werken van popartiesten zoals Mick Jagger, Keith Richard en Bono. De tot verbeelding sprekende mafiahelden als Don Corleone, Al ‘Scarface’ Pacino of Tony Soprano spatten van de muur af.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Den Haag biedt u een keuze uit 0 werken van Peter Donkersloot. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Peter

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Peter Donkersloot aan onze collectie toevoegen?

Werken van Peter Donkersloot

verkocht Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
Peter Donkersloot

Kunstwerk is verkocht
120 x 145 cm